Lite resurser om att höra Gud

Vill du höra Guds tilltal? Hur går det till? Vill du förstå varför somliga som faktiskt hör Gud ändå hamnar helt fel i sina profetiska budskap? Vill du att Guds tilltal in i ditt liv ska hjälpa dig att mogna och växa som kristen? Kan man söka tilltal på ett sött som känns stimulerande men i längden göder andlig omognad? (Ja, vet du hur?)

Jag har praktiserat och studerat det profetiska i drygt 30 år nu. Jag har gjort min beskärda del av misstag. Jag har fått fantastiskt värdefulla tilltal från Gud. Jag vågar tro att jag brukats till nytta på det här området.

Och jag vågar tro att jag med min bredd på det jag studerat är ganska unik. Jag har studerat dem (oss) som hör från Gud, i nutid och genom kyrkohistorien. Jag har grävt på detaljerad exegetisk nivå ihop och lyssnat till de främsta exegeternas lärdomar i ämnet. Jag har läst allt ifrån små häften och artiklar till tjocka böcker från olika traditioner i ämnet.

Jag tror det här är min uppgift, att vara en som gräver djupt, forskar brett och ger förståelse.

I det här inlägget vill jag dela några resurser i ämnet.

(Detta inlägg kommer att uppdateras fortlöpande.)

Artikel i tidningen Teologi och ledarskap

Jag har en datafirma som heter Keryx. Livets Ord startade en fördjupande teologisk tidning som hette Keryx. Jag har fått många intressanta mejl under årens lopp… Numera heter tidningen Teologi och ledarskap och har breddats väsentligt sett till vilka som medverkar i den.

Nästkommande nummer (när detta skrivs) kommer att handla om Andens gåvor. Jag skriver en artikel om det profetiska. Det här är ingressen:

GENOM ÅREN HAR JAG HÖRT många profetiska budskap, både personliga och kollektiva. Jag har fått ge budskap till andra. Ibland har det blivit bra, andra gånger sådär, ibland helt fantastiskt uppbyggande, inspirerande och nödvändigt tillrättavisande. En blandad kompott helt enkelt.

Förakta inga profetior, skriver Paulus (1 Thess 5:20). Visste han att det kanske är lätt gjort, när budskapen ofta uttrycker den entusiasm, den vilja att behaga eller den fördömelse som finns hos den som profeterar, snarare än – eller kanske bättre uttryckt – uppblandat med Guds Andes inspiration?

Den här artikeln riktar sig till dig som redan hörsammat denna uppmaning. Du tror att profetiskt tal är en god och viktig gåva. Du tror att vi behöver mer profetiskt tal. Inte mindre. Hur kommer vi vidare? Hur undviker vi fallgroparna?

Jag tänker återkomma här på bloggen med en kommentar till min egen artikel när den publicerats. Tryckpressarna arbetar just nu, tror jag.

27 boktips

min facebooksida (följ den gärna!) har jag presenterat inte mindre än 27 böcker, ett urval av allt jag läst, som tips för den som vill studera mer om det profetiska och att höra Gud.

Att höra Gud, bokomslagOm boken Att höra Gud av Dallas Willard skrev jag:

Om du bara ska läsa en enda bok om att höra Gud rekommenderar jag denna. Willard är inte bara kunnig utan också i besittning av stor vishet.

Han sätter Guds tilltal i rätt sammanhang, hur Gud vill forma oss till sin likhet och hjälpa oss att mogna. Tilltalen sker bäst för att stärka vår relation till Gud. Gud vill inte dirigera oss som robotar!

Predikningar i Hestra

Denna sommar (2018) har jag en liten miniserie om att höra Gud i församlingen hemma i Hestra.

Del ett

Del två

Del tre

This entry was posted in karismatik, Övrigt and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.