Vikten av karismatik i ett nötskal

När Todd Hunter fick överta ledningen av Vineyardrörelsen efter John Wimbers död, så konsulterade han ett stort antal betydande kristna ledare i USA om deras råd för Vineyard och för honom. Det som han mest fäste sig vid handlade om att man aldrig skulle tappa sina konkreta exempel på Guds ingripanden i sin gemenskap. Dallas Willard, som gav rådet, uttryckte det så här (återgivet efter mitt minne):

Om ni inte ser synliga tecken på Guds rike och Andens kraft ibland er kommer folket till slut tappa tron på personlig förändring, evangelisation och allt annat. Vi har kyrkor i landet fulla av människor som vet hur det borde vara, men som har gett upp hoppet om att det är möjligt.

(Texten skrevs av mig ursprungligen i en diskussion på Skutan, 2002)

This entry was posted in karismatik and tagged , , . Bookmark the permalink.

One Response to Vikten av karismatik i ett nötskal

  1. Hans Sundberg says:

    Lars
    Ja, vad ska man säga? Detta är mer än oerhört viktigt. Ser jag eller vi samma uttryck av Andens närvaro i vår mitt? Mitt i liturgisk och konplemplativ förnyelse behöver vi också Dallas Willards påminnelse: ser vi Guds Andes förvandlande verk i människors liv, ser vi evangelisation i Andebs kraft på gator och torg, och allt annat. Med Wimbers språk ”doing the stuff” dvs tecken och under i den lokala församlingens liv. Det är det som bekräftar Andens närvaro i våra liv.
    Gud gör det idag igen!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.